Web Logo KSL 230528

Klemens Nordre skole 29. november 1903
 
Kære søster Anna
Jeg har længe tænkt at skrive, men opsat det i håb om at du ville svaret Teodor på hans brev , men nu er jeg vel nød til at prikke dig lidt i armen du  ------------  som volder Teodor så megen sorg nu posten aldrig bringer brev til ham . Vi har Karl i Rønne og skal hente ham i morgen dersom det bliver vejr så vi kan , fredag aften begyndte det at sne og nu har vi vinter som man ikke ved hvad den næste dag kan bringe.
 
Nu skal jeg fortælle hvorfor Karl er i Rønne, han er derude for at få sine tænder gjort i stand , du husker nok han havde doble fortænder, i sommers fik han de to tænder trukket ud, men nu skulle tandlægen trække de yderste tænder på ret plads  , og så har Karl været i Rønne for det meste i tre uger for at tandlægen kunne regulere apperatet som han har i munden, han prøvede at være hjemme men det gik kun en dag over for vi kunne ikke selv , han ar en gane i munden som dem der har forlorne tænder og så er der indretning uden om tænderne med skrue som skal skrues hver dag det har været strengt nok for Karl, han har sit ophold hos blikkenslager Bosin.
 
I fredags var her på skolen møde kl. 5 af misionærer Janus Dam af Rønne her var godt besøgt og siden efter mødet var misionæren og Riises fra Bolleris og lærerinderne fra årsballe skole  (det er to jydske piger) og fru og frøken Andersen til te . Tiden går hurtig for snart er her et snart et andet , så jeg mangler ikke arbejde , men jeg sender dig ofte en tanke thi det er rart at haveen som man kan udtale sig for uden at blive misforstået, jeg ved ikke jeg synes ikke , at Julie og jeg forstår hinanden , det er som Julie går i sin bedrift fuldstændigt, ja langt mere nu end tidligere, jeg synes hun ser så tungsindig  og træt ud så det gør mig ondt for hende , men hun er en indesluttet natur som er vanskelig at komme i forståelse af , blot hun ikke bliver en særling. Jeg tror at du har haft langt mere indflydelse end jeg .

Jeg har Elisabeth Mogensen endnu, du ved nok Karl Mogensen  fra Tingsted hun var hjemme første søndag i denne måned da var det hendes forældres sølvbryllupsdag den 18. november men alle børnene var samlede om søndagen undtagen den ældste søn som er i Amerika , det var en stor fest for dem alle den næstældste af pigebørnene er hjemkommen i efteråret fra Hove højskole pr. Tarm vor hun har læst et år til lærerinde nu har hun plads på Marthasminde børnehjem i Vestermarie nu beder jeg dig fortælle mig hvorledes det går dig og din forlovede jeg beder dig hilse. Nu til slut sender jeg dig en hjertelig hilsen fra familien på nordre skole .

Fra din søster Marie